drukke weken

We hebben weer heel wat leuke, maar drukke weken achter de rug. Hierdoor vergaten we de website aan te vullen, bij deze een korte update van onze goedgevulde weken!

We zijn na de kerstvakantie gestart met duowerk. Per twee werken we aan een opdracht uit een duodoos. Deze gaan steeds over het jaarthema ‘boeken’. Tijdens de duoronde op vrijdag stellen we alles aan elkaar voor en geven we feedback aan elkaar.  Knap gewerkt al allemaal!

Deze diashow vereist JavaScript.

Het derde leerjaar mocht tijdens de rekenles nog eens met de blokken uit de kleuterklas spelen.  Niet zo maar spelen, we leerden bouwplannen maken en tekenen. Het derde ging ook al aan de slag met cijferen en het vierde leerde de kommagetallen kennen. Niet makkelijk!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Tijdens een schrijfopdracht leerden we hoe je een postkaart moet schrijven en schreven we naar een klasgenoot een echte kaart. Het was nog een verassing van wie we een kaartje zouden krijgen maar gelukkig kwamen ze allemaal toe! Ook onze vele zieken kregen een kaartje namens de klasgenoten.

Ook juf Goele was ziek en de derde graad kwam bij ons in de klas werken. Wat deden ze dat goed en wat was het leuk om iedereen nog eens terug te zien in de klas. Enkele leerlingen lazen tijdens hun contractwerk een stukje frans voor in de klas. We waren wel onder de indruk! Très bien!

week 3 021

We deden samen met de derde graad ook spellingspelletjes. Leuk!

 

Er gingen vrijdag ook nog enkele klaskoks aan de slag samen met drie mama’s. Het werd een heel menu dat ze samen met Evy opstelden op maandag! Samen maakten ze  wintersoep, gevulde eitjes met spek of garnalen, kippenbouletjes met witlofsalade en appelmoes en als dessert yoghurt met fruit en honing. Mmmmmmmmmmmmmmmm!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op naar de volgende weken!