Een Wellbean-avontuur om nooit te vergeten!

Op donderdag heb ik samen met de kleuters een gezellige brainstorm ronde gehad over het project ‘Wellbeing by Wellbean’.

IMG_9711

De komende weken zal de klas in het teken staan van boontjes, elkaar liefhebben en de landen (Polen, Ierland, Portugal en Spanje) waar onze genodigden van komen.

Onze 1ste projectweek was gestart met een zeer speciale verkiezing, een BUDDYverkiezing. Voor dat de verkiezing begon vroeg ik aan de kleuters ‘wat verstaan wij onder elkaar liefhebben’. De kleuters moesten niet lang nadenken, ze hadden een hele waslijst.
Elkaar troosten, elkaar helpen, elkaar blij maken, fijne spelletjes spelen, elkaar een complimentje geven, … Dat waren ze dan ook van plan bij hun eigen buddy. De juf deelde 2 boontjes uit van dezelfde kleur en zo vormden iedereen een paar.

De kleuters speelden ook fijne spelletjes per 2. Dansen in de spiegel, de kleuters deden elkaar na op muziek. Ze hebben ook samen tegenstellingen (op-onder, klein-groot, dun-dik, bewegen – niet bewegen uitgebeeld.

Op het einde van de week moesten de kleuters eventjes samen zitten om te bespreken hoe het buddyschap verliep. De kleuters tekenden op hun buddyboontjes wat ze voelden. Er waren veel blije gezichtjes te zien en af en toe eens een droevig. Dat was heel goed, zo leerden de kleuters ook snel dat bij het samenzijn ook wel eens een haar in de boter kan zitten en dat ze dan samen hun best moeten doen om het op te lossen.

Het contractwerk zat deze week ook in een ander kleedje. De opdrachten van de contractjes moesten ze per 2 doen. Het was deze week een vriendjescontract. Ze moesten samen puzzelen, vriendschapsarmbandjes rijgen, spiegelbeeld spelletjes doen met ijsstokjes, … Ze waren allemaal heel erg enthousiast.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens onze turnles organiseerden we een voetbalwedstrijd. De kleuters wilden graag met 2 ploegen spelen. De wedstrijd ging tussen Polen en Portugal. Je zag duidelijk aan de gezichtjes wie in welke ploeg zat. Ze hebben allemaal heel erg goed hun best gedaan en de eindscore was 1-0 voor Portugal.

We krijgen natuurlijk ook weer hulp van onze lieve ouders. Samen met Peter de papa van Linde zijn we samen een verhaal aan het maken over familieboontjes die op vakantie gaan naar Spanje, we zijn al goed op weg maar we moeten nog een stukje schrijven. Wordt vervolgd..

IMG_9741

Onze klas begint er al heel mooi uit te zien. Je ziet allerlei mooie fantasiebonen aan onze deur, het woordje boon in lego blokken, een boontjes in klei, …

IMG_9750

Na al dat onderzoeken kennen we nu zeker de vlag van Ierland, Spanje, Polen en Portugal.

De mama van Elena bracht ons ook wat bij van Spaanse instrumenten ( sambaballen, castagnetten, Spaanse gitaar, …) en Spaanse muziek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met haar prachtige stem heeft ze ons een superleuke en muzikale voormiddag laten beleven.


Kortom, het project loopt nog op volle toeren, we hebben nog veel in petto!!!!