Dag Sinterklaasje, welkom kerstman!

Het weekend van 5 op 6 december was het erg druk voor Sinterklaas en zijn zwarte pieten. De kleuters waren nog aan het nagenieten van het sintweekend in onze praatronde. Sommige onder hen hadden hun speelgoed mee dat ze van de sint hadden gekregen. Natuurlijk mochten ze dat tonen en daarna in de hoekjes meespelen.
Tijdens het hoekenspel hoorden we de sinterklaasliedjes af en toe toch nog in de hoeken weerklinken. Om Sinterklaas een goede reis te wensen met zijn stoomboot zongen we allemaal samen nog één keer het liedje ‘zie ginds komt de stoomboot’ beter gezegd ‘zie ginds gaat de stoomboot naar Spanje’. Daarna maakten de kleuters nog een reuze tekening op het leuke lied.
Onze hoekjes waren ook een beetje omgetoverd, het paard van sinterklaas stond in de klas en er stond een leuk spelletje klaar met de stoomboot.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zo gaan we verder met de activiteit van onze letter van de week P. De P van pepernoot. De kleuters maakten samen een pepernotenfabriek. Ik gaf ze een kartonnen plaat, dozen, wc rolletjes, lijm, kleefband, scharen, … en voor de rest moesten de kleuters alles zelf maken en ontdekken. Het was een grote ontdekkingstocht. De kleuters gingen snel aan de slag. Ze maakten stuk voor stuk een unieke pepernotenfabriek die werkte.  Het was een super samenwerking!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaasje is nog maar pas uit ons land en meneer de Kerstman ligt al op de loer.  Zo begon onze start van onze kerstknutsel. Wat dat gaat zijn blijft nog een grote verrassing voor op de kerstmarkt op het winterforum: allen daarheen zou ik zeggen! Hier beneden zie je een klein tipje van de sluier …????

Mogen jullie lekker niet weten!
Mogen jullie lekker niet weten!