Gelukkig hebben wij een apotheker in de klas :)!

De donderdag was niet voor iedereen goed begonnen. Tijdens het spelen was Charlotte heel erg hard tegen Benjamin zijn hoofd gebotst. Benjamin had geen deukje :), maar Charlotte had wel een dikke bult :(.

Maar gelukkig hadden wij pas ons winkeltje veranderd in een apotheker en kon de patiënt goed verzorgd worden. Eerst stonden de kleuters er even bij stil wat een bult nu juist is. Ella legde dat zeer goed uit: in een bult zit een hoopje bloed en het oog van Charlotte gaat veel kleurtjes krijgen.  De kleuters wisten meteen het verschil tussen een wondje waar je het bloed kan zien en waar je het niet kan zien. En over bloed gesproken, opeens krijg onze Jill T. een bloedneus. Plots hadden we 2 patiënten. Als de we de diagnose weten gaan we kijken wat we eraan kunnen doen. Op het hoofdje van Charlotte moest meteen ijs gelegd worden en daarna door de mama wat zalf gesmeerd. Voor de bloedneus van Jill bestaan er rode watjes om in het neusje te duwen. Maar je kan dat ook anders doen door je vingers goed op je neus te zetten. Wat je zeker niet mag doen is je hoofd naar achter houden. De kleuters hadden veel bijgeleerd via onze Charlotte en Jill T.

We hebben natuurlijk echte verzorgingsmaterialen in onze EHBO op school maar voor te spelen hebben we ook even in onze eigen apotheker gekeken.

Het was me de dag wel, maar eind al goed! Want ..
Charlotte mocht op onze letterkast voor de B van ‘bult’ :D, daardoor verdween de pijn toch even.

IMG_8103