Actuaronde

Actuaronde
Nieuws van de week:

  • België heeft 2x gewonnen en staat nu op de 1ste plaats op de FIFA wereldranglijst
  • Er is misschien sneeuw op komst
  • 2 boten tegen elkaar gebotst, de olie in de zee gekomen
    Dit waren de puntjes die bij de kleuters waren bijgebleven.
    Ook nog even onze vorige actuareporter in beeld brengen

Norah had een artikel mee over een blinde man die op de treinsporen terecht was gekomen en gered werd door zijn blindengeleidehond. De kleuters reageerden: ‘dat moet wel heel erg zijn als je niets kan zien’. Om te voelen wat hij meemaakt deden alle kleuters de beide ogen dicht en volgden zo even de praatronde. De blinde mensen kunnen heel goed voelen vertelden ze. Zo voelen de blinde mensen wie voor hen staat. Dat wilden de kleuters ook eens doen: dat deden ze aan de hand van het raadselspelletje ‘wie staat voor je?’ Na ons kringgesprekje was het duidelijk dat een blinde niet alleen een blindengeleidehond nodig had maar ook een stok en een tekst met bolletjes (=braille). De kleuters hebben even gevoeld wat ‘blind zijn’ is maar we kunnen het ons toch moeilijk voorstellen. Daarom is het goed om er even bij stil te staan.