herfst in onze klas

Het zat er vorige week al aan te komen, de kinderen van de klas voelden de herfst kriebelen in hun lijfjes. Ella bracht een boek mee over paddenstoelen, Jibril had echte paddenstoelen bij, Efe toonde een herfstversiering … Wij begonnen onze week dus in herfstsfeer en trokken maandag naar het park, ons dichtstbijzijnde bos!

We ontdekten dat blaadjes er allemaal anders uitzien en ook een de bladrand heeft zelfs een naam: gezaagd, …. Ook zagen we paddenstoelen, knuffelden we bomen en ontdekten we dat we niet alleen waren in het bos. Er waren beukennootjes en paddenstoelen waar aan geknabbeld was!

Deze diashow vereist JavaScript.

De turnles stond ook in het teken van de herfst, Nathalie vertelde een bewegingsverhaal en wij voerden het uit. Heel leuk allemaal.

Deze diashow vereist JavaScript.

Woensdag leerden wat een liter eigenlijk was, en ook een halve liter kreeg vorm.

2015-10-14 11.13.20

Kobe deed een fantastische actua op donderdag, helemaal in ons thema herfst! Hij had een artikel bij van een reuze pompoen EN hij had een echte pompoen meegebracht. Samen besloten we om hier maandag lekkere pompoensoep van te maken. Toch handig dat we nu ook weten wat een liter is.

2015-10-15 08.56.47 2015-10-15 08.57.53

Na het zwemmen op vrijdag begon ons herfst-hoekenwerk. In een hoek moesten we een seizoenentekening maken, in de andere hoek een vogeltje knutselen. Nog een andere hoek was knutselen met kastanjes of een herfstverhaal maken. De laatste hoek was een voederbuis maken om op te hangen op school. We hadden namelijk in de afgelopen week geleerd dat het belangrijk was om de vogeltjes nu al eten te geven zodat ze een goed vetlaagje kunnen opbouwen voor de winter.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week deden we ook HEEL VEEL onderzoekjes.

Deze diashow vereist JavaScript.