‘week van het bos’ in de tweede graad

Deze week vindt de ‘week van het bos’ plaats. Tijd voor een leerwandeling in het bos zo vonden wij! Gewapend tegen de regen en met een eierdoosje vol opdrachten trokken we naar het kasteelpark. We ontdekten niet alleen de wonderen van de natuur, maar zagen nu van dichtbij in alle hoekjes dat dit park/bos écht wel prachtig is! We zagen heel veel verschillende bomen, sommige heel oud, we konden de jaarringen zien, verschillende vruchten,… We klommen in bomen, luisterden naar de natuur, … Alle zintuigen draaiden op volle toeren!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de klassenraad gaf Jorens een leuk voorstel om tijdens het kamp te doen: ‘een complimentenkindje’ aanduiden. We vonden dit zo’n leuk idee dat we er een eigen invulling aan gaven voor elke schooldag! Nele maakte van een balletje een ‘pluimenballetje’ en verstopt dit elke ochtend in een bank van een leerling. Deze zal dan, onopvallend, die dag complimenten geven aan klasgenoten. Tijdens de afsluitronde raadt de klas dan wie het complimentenballetje had.  MAAR, we maken het extra moeilijk door zelf ook complimenten, te geven aan elkaar. Superleuk!

Een MEGAGROOT compliment voor de tweede graad!

DSCN3221 (Small)