Nieuws van de oudste kleuters

Een experimenteel doolhof op het C-mine plein

Na onze geslaagde uitstap met opdrachten rond de zintuigen en doe opdrachten in het doolhof in de Cmine te Genk bleef je de‘doolhovengekte’ nog even voelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zintuigenronde
Bij de start van de ronde lagen er 5 bladen klaar met de lichaamsdelen van onze zintuigen. Een neus om mee te ruiken, ogen om mee te zien, oren om mee te horen en een mond om mee te proeven. Zo konden de kleuters de voorwerpjes die ze mee hadden voor de zintuigenronde (lichtje, spons, geurzakje, pepernootjes, …) het bij het juiste zintuig leggen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De 1ste turnles met Kiri
Dit turnlesje stond in het teken van de herfst. Tijdens het brainstormen ‘wat weten we allemaal van de herfst’ hebben wij het mooie rokje van Norah gebruikt!

IMG_8024

Springen en huppelen als een konijn, lopen als een eekhoorn, je zo lang maken als een boom, je zo licht maken als blaadjes, klimmen op het sportraam als een eekhoorn in het bos,  je klein en groot maken als een paddenstoel, …

Het was een super leuk herfstlesje

Yaren, Faye en Keneni, kleine meisjes worden groot!

Deze diashow vereist JavaScript.

Openklasdag
Kiekeboe, kom maar eens kijken in het klasje. De kleuters vertelden en lieten met trots zien waar ze allemaal bezig waren!