week 41 in de tweede graad

Deze week mochten we een nieuw vriendje verwelkomen in onze klas! Thorsten, van harte welkom!

DSCN3191 (Small)

Tijdens de openklasdag deden we een verwerking van onze projectuitstap naar het literair museum. Per twee maakten we een grote affiche over een stap in het proces tot het ontstaan van een boek. Nadien stelden we dit aan elkaar en aan de aanwezige (groot)ouders voor.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nele hing al deze stappen aan bord en kopieerde onze affiches tot een boekje… En wat bleek daags nadien? De oudste kleuters leerden hier ook rond en wilden onderzoeken hoe een boek gemaakt werd. Tijd voor uitleg van de tweede graad! Als volleerde gidsen loodsten Jorens en Elise de kleuters door alle stappen en gingen ze onze ramen af om de affiches te bewonderen! Leuk dat ons materiaal ook voor andere klassen kan dienen, zo vonden wij!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week gingen we voor het eerst koken in de klas. Julie, Jorens, Jules en Mika waren de eerste koks van dienst. Samen met mama Nancy gingen ze maandag op zoek naar een recept. En dit is niet zo maar zoeken naar iets lekkers! Ze bekijken ook of het seizoensgroenten zijn, hoeveel het gaat kosten per kind, hoeveel boodschappen er moeten gedaan worden, of kinderen volgens hun allergie of geloof dit ook mogen eten,…

Ja, ja, u leest het goed. Er komt op voorhand heel wat voorbereiding en opzoekwerk aan te pas!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vrijdag konden de koks dan écht aan de slag. De klas rook al snel naar lekkere soep en na de voorstelling van het menu door de 4 koks, mochten we smullen van al dat lekkers!

Dankjewel aan de koks en de mama’s voor de hulp bij de voorbereiding, boodschappen, koken.. en de afwas!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Op naar een nieuwe, goedgevulde week!

Nele