Van melk worden we groot

Onze vorige ‘letter van de week’ bracht ons naar een zeer gezond drankje, melk.


We hebben het samen geproefd, bekeken, gevoeld, geroken, … Sommige onder ons vonden dat de melk rook naar ei, kokosnoot. Melk is wit en vloeibaar.


Van melk drinken krijgen je soms gekke snorren.

Melk is erg gezond, er zitten veel vitamientjes in. De kleuters wisten snel dat we melk nodig hadden voor onze botten zodat we goed kunnen groeien. Het melkje krijgen we van de koe. We hebben even op een rijtje gezet ‘wat we nog krijgen van dieren?’ Kip –> eieren, schaap –> wol, …

IMG_7847

Tijdens het proeven van de melk kwamen we snel tot een gesprek over ‘groeien ‘ ontdekten de kleuters een belangrijke vraag:  ‘wie is de grootste van de klas’. Ze hebben nog wat werk :): elke dag gaan we iemand anders tegen de muur hangen.