Meten en passen met auto’s!

Tijdens de speelgoedronde had Tristan een auto meegebracht.  Hij wou hier graag iets mee doen. Hij wou de vorm overtekenen. Enkele andere kapoenen zagen dit idee ook zitten, dus ieder ging een auto zoeken en we namen papier. Oei de auto van Mert past er niet op, deze is te groot. Wat nu? Een groter papier zoeken! En ja hoor, we hebben er eentje gevonden waar ze allemaal mooi op pasten.

DSCN3393-1024

DSCN3394-1024

Dan namen we een stift en gingen we de omtrek maken.

DSCN3395-1024

DSCN3396-1024

We maakten een blad vol omtrekken van verschillende auto’s. Nu konden de andere kinderen op zoek gaan naar de juiste omtrek van de juiste auto. Het was meten en passen en kijken welke groter of kleiner was. Heel wat wiskunde met de auto’s dus!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens hoekentijd werd er nog veel gebouwd. De mat van de clicks werd groter en groter en ook met de klei werden er leuke ‘gekke mannetjes’ gemaakt!

Deze diashow vereist JavaScript.

Door had een super leuk stripverhaal gemaakt voor in onze schoolkrant…Knap gedaan!

DSCN3408-1024