Werken vanuit de actuaronde

Logan had vandaag een actua bij over varkens. Opeens waren er allemaal varkentjes in de klas, of toch het geluid ‘knor knor’! We vonden het wel leuk om zelf een varkentje te zijn…Het geluid kunnen we al maken, nu nog het uiterlijk van een varkentje.  Er kwam het idee om een masker te maken.

DSCN3375-1024

Liv had ook iets leuks bij. Ze had speciale zand bij om binnen mee te spelen. ‘Kinetic sand’ Daar wou iedereen wel eens mee bouwen!

DSCN3376-1024

We maakten samen een dagplanning. Wat stond er allemaal op onze planning? Een varkentjesmasker maken, een spel spelen ‘waar hoor ik het varkentje?’, spelen met het kinetic sand van Liv en artikels maken voor de eerste schoolkrant!

DSCN3384-1024

Daarna gingen we in kleine groepjes aan de slag. Een groepje kon maskers knutselen, met het zand bouwen, de actua in het boek noteren en artikels maken voor de schoolkrant. Wat was iedereen fijn aan het werk! Heerlijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag speelden we ons spel ‘waar hoor je het varkentje knorren?’ Iemand was het varkentje en ging zich verstoppen in de klas, hij mocht knorren en een ander vriendje moest goed luisteren waar het geknor vandaan kwam. Wat was het leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Om af te sluiten keken we nog naar een kort filmpje over peppa pig.

DSCN3392-1024