Afgelopen week van de oudste kleuters

Er was groot bezoek in de klas. Beter gezegd: schattig, klein en zacht. Het was Rex, het hondje van Simon (en Mona).
Simon vertelde met trots over zijn hondje Rex. Onze praatronde was snel omgetoverd tot de ‘huisdierenronde’. De meesten hadden wel een hondje, een poesje, vissen, … er waren ook kindjes die geen diertje hadden. Dat kan verschillende redenen hebben: sommige mensen hebben schrik van dieren, anderen kunnen het diertje niet houden in huis/ appartement, …
We zijn dan ook een ommetje gaan maken zodat iedereen die wilden eens met hem kon gaan wandelen. Maar onze Rex hield het niet alleen op wandelen, hij had ook zin om te lopen. Ja hoor hij kreeg iedereen mee.

Deze diashow vereist JavaScript.


Het was toeval of niet: Kijk eens goed wat er op de t-shirt van Benjamin staat: REX! Daar moest iedereen eens goed mee lachen.

IMG_7516
We vonden het allemaal super!!

Het was weer feest in de klas. Zavina mocht 5 kaarsjes uitblazen. Proficiat!!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Er werd weer hard gespeeld en gewerkt. De hoekjes: constructiemateriaal, kleurplaten, lego, autohoek, taal/ vormenspelen waren geopend. Kijk mee naar enkele creaties van onze kapoenen: pizza uit lego, mannetje van hamertje-tik materiaal, een lego vliegtuig, een gek kleimannetje, … We personaliseerden ons praatrondeboek en hebben ook nog even ons onderzoekje ‘waarom hebben we niet genoeg prinsen voor onze prinsessen?’ op papier. We telden 7 jongens en 16 meisjes. Het was snel duidelijk toen we samen een paar vormden dat we veel minder jongens hadden dan meisjes. Dus er konden maar 7 koppels prinsen en prinsessen zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit nieuwe schooljaar was onze eerste letter van de week de ‘S’. De kleuters sisten meteen als een slang, perfect de juiste klank. Daarna hebben ze nog even kennis gemaakt met de letter en leerden ze ook snel het verschil tussen een letter en een cijfer. Iedereen had super goed gesprokkeld, van schoen, stoel, ster, soeplepel, steen, sleutelhanger, schrift tot stift, schaar en strik.
De kanjers van de klas die beginnen met de S zijn Simon en Sien.

Deze diashow vereist JavaScript.


Hoor eens goed, hoor je in Sokpop een S? Ja hoor.. We maakten als verwerking van de letter de leukste sokpoppen van de hele wereld.

Deze diashow vereist JavaScript.


Daarna mochten de kleuters hun eigen fantasieverhaal komen vertellen in de poppenkast. Iedereen was fier!

Tot slot, toon ik jullie nog even onze kanjers van het leesatelier: Danique, Arno, Noa, Berk en Ilios. Ze zijn allemaal zeer welkom in het klasje om leuke leesmomenten te beleven.


Tot snel..