week 37

Vorige week werkten we rond vrije teksten. Julie had in teken van ons jaarthema ‘boeken’ een boek mee waar ons oog direct op viel: ‘de tovervinger’ van Roald Dahl. Nele las het begin voor van het boek, maar we verzonnen zelf met onze meter of peter een eigen verhaal rond ‘mijn tovervinger’. Na een brainstormingstechniek gingen we als echte schrijvers aan de slag.

Vrijdagnamiddag hielden we een klasatelier ‘drukken’ en maakten we een illustratie voor ons verhaal. Op maandag stellen we dit tijdens de vrijetekstenronde aan elkaar voor.

Benieuwd naar de resultaten?  Ze hangen binnenkort aan ons raam of aan de vrijetekstenmuur in de klas. Kom dus zeker een kijkje nemen! Ondertussen weten we hoe het boek van Roald Dahl afloopt, Nele las het tijdens de afsluitronde en de boterhammentijd voor. Een grappig verhaal!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We startten afgelopen woensdag ook weer met ons leesatelier en enkele kinderen gingen voorlezen bij de kleuters. Dankjewel aan alle leesbegeleiders! Ook zin en tijd om ons op woensdag te helpen bij het luidop lezen? We zoeken nog steeds lees(groot)ouders die op woensdag van  8u50 tot  9u20 ons willen helpen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Donderdag hadden we turnles. We gingen klimmen, klauteren en glijden in de speeltuin en speelden nog enkele tikspelen. Omdat we zo hard gewerkt hadden de voorbije week, mochten we van Nele na de turnles nog even ravotten in het zonnetje!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op naar een nieuwe week!

de tweede graad