Actuaronde, meters en peters en spaghetti

Donderdag, actuadag!

Door kon ons vertellen dat er auto’s waren die autovoetbal speelden en hij had ook een verhaal bij over beren die in een parkeergarage zaten omdat de dierentuin gesloten was ;-).

DSCN3302-1024

DSCN3303-1024

 

Liv wist ons te vertellen dat er ontzettend veel vuilnis op de grond ligt en niet in de vuilbak! Afval hoort niet op de grond maar in de juiste vuilnisbak. Papier in de papiermand, fruit in de groenafvalbak en andere afval in de grijze vuilbak. We geven het goede voorbeeld…

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de actuaronde kwamen de derde graders en konden we onze meter en peter kiezen. Dat kiezen dat ging vanzelf. Eerst even spelen en elkaar leren kennen en zo konden we al meteen de ‘matchende koppels’ vinden 🙂 (zie foto’s bij 3de graad). Maandag doen we onze eerste uitstap met onze meters en peters! We kijken er al naar uit!

Na de speeltijd speelden we een wiskundig spel. Dieren naar de boerderij brengen.

DSCN3305-1024

We maakten een planning rond ons onderzoek over spaghetti maken en gingen al eens kijken wat we in onze poppenhoek hadden liggen om spaghetti te maken.

DSCN3306-1024 DSCN3307-1024