Vliegende start in de tweede graad

De tweede graad is ook dit jaar weer een super-megavette-keitoffe klas, klaar om er helemaal in te vliegen!

En wat een start. De praatronde was 1 september nog geen 5 minuten bezig, of boeiende verhalen, leuke materialen, interessante discussies,.. kwamen al naar boven. Dat belooft voor dit jaar!

Elk kind van het derde leerjaar kreeg een meter of een peter van het vierde toegewezen en deze namen maar al te graag de taak op zich om hun mete- of petekind rond te leiden in de klas en zijn werking.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nadien stelden we ons creatief voor en mochten de klasgenoten iets positief over elkaar schrijven. Natuurlijk stelden we ook dit maar al te graag aan elkaar voor.

Deze diashow vereist JavaScript.

We gingen donderdag ook al op pad samen met onze meter en peter. We stapten een kilometer en ontdekten dat dit de afstand was tot bovenop de brug. Volgend week doen we de verwerking van deze rekenopdracht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met een jaarthema ‘boeken’ kan het voorlezen natuurlijk niet achter blijven. De eerste dag las Nele het verhaal ‘Fliks en Flora’ van Marc de Bel voor en spontaan kwam er al een gesprek over boeken.

We zongen de hele week het lied ‘boekenwurm’ van ‘kinderen voor kinderen’ en op vrijdag nam iedereen zijn lievelingsboek mee. Dit stelden we aan elkaar voor en we lazen er achteraf in stilte in.

We kozen ook een nieuw boek om uit voor te lezen.  Nele bracht verschillende leesboeken mee en we mochten bij het boek gaan staan dat ons het leukst leek. De meerderheid koos voor het boek ‘krieltje kakelkont’, hier zijn we dan ook meteen mee aan de slag gegaan. De andere boeken staan tentoongesteld in onze ‘snuffelhoek’ zodat iedereen kan neuzen in de andere boeken. Ook het lievelingsboek van elke klasgenoot stond in een pop-up snuffelhoek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat een aangename verrassing vrijdagochtend! De hele klas was versierd voor Nele’s verjaardag. Namiddag had klasouder Jolante ook nog een feestje voorzien met leuke cadeautjes. We kregen enkele leuke boeken voor de klas cadeau en een pakket om bladwijzers te maken. Hier zijn we dan meteen mee aan de slag gegaan. Nogmaals dankjewel allemaal voor de leuke verrassing en voor de supermooie tekeningen!

Deze diashow vereist JavaScript.

U leest het goed: de tweede graad is er weer ingevlogen en helemaal klaar voor een jaar ‘op stelten’

 

Veel leesplezier op onze website!

De tweede graad