De oudste kleuters waren snel wegwijs in de nieuwe klas. Iedere kleuter vond wel een vertrouwd plekje om aan zijn spel te beginnen. Speelhoekjes in overvloed: winkeltje, pony’s, stekers, keukentje, lego, kleien, boerderijdieren, verpleegstersetje, …  en ga zo maar voort.

Deze diashow vereist JavaScript.

Uit onze praatronde hebben we weer wat geleerd deze week. Elena ging dit weekend naar de opera. We zijn dan samen opzoek gegaan wat ‘opera’ eigenlijk is. Daarna hebben de kleuters een stukje kunnen beluisteren en konden ze vertellen wat ze er van vonden en voelden. Elena zal ons na dit weekend een verslagje geven over haar uitstap naar de Opera.

De kleuters kwamen verkleed naar school. Deze week waren onze jongens stoere (superman, turtle, …) prinsen en onze meisjes elegante prinsessen. De zelfgemaakte kroontjes en toverstafjes, een plannetje dat we gemaakt hadden tijdens de praatronde maakten het helemaal af. Omdat iedereen er zo mooi uitzag wilden we ons wel eens showen en dat deden we dan met een leuk dansje. De prins moest buigen en het handje van de prinses kussen en de prinses mocht ronddraaien met haar prachtig kleed.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Tot slot hadden we ons eerste feest in de klas. Lucie mocht 5 kaarsjes uitblazen, proficiat! en ons eerste forum was ook een feit.  We hebben het pronkboek van de school voorgesteld aan de ouders. Zie ons eens pronken aan het raam, ik ben echt fier op mijn kapoenen, ze hebben dat de eerste week heel goed gedaan!!!