laatste schoolweek

Reclame

We werkten de laatste week rond reclame. We bekeken de bedoeling en de misleiding ervan, maakten zelf reclamefilmpjes en radiospotjes, ontwierpen een eigen reclamefolder,…. Natuurlijk stelden we dit tijdens de toonronde aan elkaar door.

Deze diashow vereist JavaScript.

Muziekronde

Ons ouderatelier rond ‘muziek’ was meer dan geslaagd. Nogmaals een dikke dankjewel daarvoor! We begonnen die dag ook al muzikaal in onze klas met een muziekronde. Sommige kinderen namen hun muziekinstrument mee en speelden een liedje, anderen namen hun favoriete liedje mee…

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Laatste keer klaskoks

We gingen ook een laatste keer koken in de klas. Deze keer aten we een Japans gerecht. Dankjewel aan alle ouders, tantes en nonkels,.. die ons dit schooljaar kwamen begeleiden bij het kiezen van recepten, boodschappen doen, mee helpen koken, opruimen,… Hopelijk kunnen we dit volgend jaar weer doen! Bij deze alvast een oproep naar een nieuwe oven. Wie heeft er eentje staan die niet gebruikt wordt? Onze klas zou je er veel plezier mee doen! Laat iets weten bij Nele. (nele@freinetopstelten.be)

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Boetseren met natuurklei

We hadden dit jaar nog niet veel geboetseerd. Tijd om de natuurklei dus boven te halen zo  vonden wij. Leuk!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Machine uitvinden en uitbeelden

We bespraken hoe machines werkten( en zagen dit ook al tijdens onze techniekuitstap), maar we gingen nu zelf een machine bedenken en deze uitbeelden. We moesten er op letten dat we alle bewegingen duidelijk uitbeeldden. Knappe resultaten!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Onderzoek

Danique vroeg zich af wat de ‘e’ betekent op vele verpakkingen. Tijd voor een onderzoek! Samen met Yiri ging ze aan het werk en ze brachten later die dag verslag uit.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Klasatelier Panamarenko

De voorbije weken bespraken we het werk van Panamarenko. We traden in zijn voetsporen en gingen met zijn fascinatie voor vliegen aan de slag. We maakten een werktekening, pasten deze aan, en maakten vervolgens ons (kunst)werk dat kon vliegen. Super gedaan Panamarenko’s in spé!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Drama

De laatste dagen waren heel wat jongens en meisjes in een acteerbui. Dit werkte aanstekelijk waardoor iedereen zelf aan  de slag ging. Komische opvoeringen waren populair. Er werd dan ook  heel wat afgelachen!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Gewonnen dag van ‘de battle’

Ik moet het toegeven, de tweede graad won de battle met vlag en wimpel! Terecht een ‘dag naar keuze’ dus! We begonnen met vrij zwemmen, nadien was onze game/ipad/pc,-moment. Wat keken we hier naar uit!  Namiddag speelden we gezellig buiten en speelden we verstoppertje in het doolhof.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

(heel) Grote neven

Robbe vertelde vorige week over zijn grote neven die volleybal spelen. Tijd voor een bezoek dus. En jawel…ze zijn wel hééééééééééééééél groot!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Waterestafetten

Zo mooi weer, dat vroeg om waterspelletjes! Vooral het gorgelen van liedjes zorgden voor lachende (en natte!) gezichten!

Deze diashow vereist JavaScript.

U leest het goed, tot de laatste schooldag was het een goed gevulde week. Hoogtijd voor een welverdiende vakantie dus! Geniet er allemaal van!