Onze school in de krant!

Kinderen Freinetschool Dilsen bedanken stadsbestuur voor verbetering verkeersveiligheid bij hun school

Een aantal leerlingen van Freinetschool Op Stelten in Dilsen-Stokkem bracht afgelopen donderdag een bezoek aan schepen Sofie Vandeweerd (onderwijs) en schepen Chrétien Van De Beek (openbare werken) om hen te bedanken voor de maatregelen die het stadsbestuur nam om de verkeersveiligheid bij hun school te verbeteren. Op de Europalaan is er veel verkeer en daardoor konden de kinderen vaak moeilijk oversteken. Veel chauffeurs reden bovendien te hard waardoor onveilige situaties ontstonden. Het stadsbestuur plaatste een snelheidsmeter bij de school, schilderde de witte lijnen opnieuw en vroeg een agente af en toe een oogje in het zeil te houden. ‘Onze kinderen kunnen nu veiliger oversteken’, zegt directeur Danny Scheepers van de Freinetschool. ‘Daar willen we het stadsbestuur voor bedanken’. Amber (6) overhandigde een aantal mooie tekeningen aan de schepenen namens alle leerlingen en leerkrachten van de Freinetschool.