Een gewond vogeltje…

Deze morgen kregen we bezoek van de mama van Jill. Ze had een gewond vogeltje gevonden. Het had wat bloed aan haar pootje en voelde zich niet goed! Oei! Wat doen we nu?

DSCN3078-1024

DSCN3079-1024

‘Die moet naar de dierendokter’. Noah wou wel even bellen. We draaiden het nummer van het natuurhulpcentrum en Noah deed de uitleg! We mochten het vogeltje brengen en ze gingen het goed verzorgen. Over 5 dagen mogen we nog eens bellen om te kijken hoe het met de vogel (een kouw) is.

Noah wou nog graag even onderzoeken hoe het komt dat een auto een vogel zo pijn kan doen. (Geen simpel onderzoekje) Hij ging samen met Faye en Tristan op onderzoek door een speelgoedauto en een speelgoeddiertje te gebruiken om de situatie na te spelen en zo te ontdekken hoe het allemaal kan gebeuren. ‘Als de auto’s rustig rijden kunnen de vogeltjes nog vlug wegvliegen, maar als ze snel aan komen kunnen ze niet meer wegvliegen en zitten ze onder de wielen van de auto’s. ‘

DSCN3084-1024

DSCN3081-1024

 

We werkten ook verder aan de cadeautjes voor  onze papa’s en maakten de kaftjes van onze rapportjes klaar.

DSCN3085-1024

DSCN3083-1024

DSCN3082-1024