week 37 in de tweede graad

Maandag hadden we een stagaire, Goedele in de klas. We gingen de hele dag met water  aan de slag.  We startten de dag met een turnles buiten. Een leuk begin van een actieve week. Dankjewel voor de leuke dag Goedele!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week werkten we ook rond techniek. In kleine groepjes ontwierpen we eerst op plan een boot, nadien maakten we deze na volgens ontwerp en natuurlijk…..lieten we ze (met succes!) te water gaan. Onze boot moest kunnen drijven en moest opvallen in het water. Kijkt u even mee naar de geslaagde resultaten! Wie de boten in het écht wil zien,… van harte welkom in onze klas!

Deze diashow vereist JavaScript.

We deden ook nog enkele proefjes…

Deze diashow vereist JavaScript.

We kregen deze week ook bezoek uit Japan. Een oud studente uit Nele’s klas woont en werkt al even in Japan. Tijdens haar studies daar werd ze opgevangen door een lieve mevrouw, Shimada.  Zij was lerares in Japan en wilde graag eens in België naar school komen kijken. Het werd een boeiende voormiddag waar we veel leerden over Japan, de Japanse taal en schrift, de gewoonten en cultuur,… Shimada volgde zelf ook even onze klaswerking en was onder de indruk van onze zelfstandigheid en creativiteit. Een boeiende uitwisseling! Dankjewel Shimada en wel thuis!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week leerde het vierde wat winst en verlies is, inkoopprijs, verkoopprijs,… Als echt handelaars en klanten gingen we aan de slag in leuke toneeltjes. Daarna werkten we hierrond in ons werkboek. Het derde oefende verder op de staartdeling. Toch hard werken en  best wel moeilijk die tweede graad. Knap hoor jongens en meisjes, hoe jullie dit allemaal doen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tussen al deze werken door gingen we nog turnen, schreven we al enkele onderzoeken uit het duowerk in ons onderzoeksboek,…. Een korte maar goedgevulde week!

Dat belooft voor volgende week…

Nele