Oudste kleuters in Mexico!!!!!!

Ola Ola,

Zie hier onze volledige reis van Mexico!!

Deze diashow vereist JavaScript.


De kleuters kregen eerst een vliegtuigticket voor naar Mexico te gaan, want zonder ticket mag je niet in het vliegtuig stappen.

Er was veel veranderd in de klas. Zo was er een restaurant gekomen waar we heerlijke gerechten konden proeven uit Mexico. Er waren palmbomen, foto’s van mensen uit Mexico, de vlag en poncho’s met de grote sombrero hoeden te vinden in de klas. De kinderen vonden het geweldig. Kijk ze maar eens genieten.

Ons zaaihoekje was ook open, sommige kinderen gingen een eigen potje zaaien. En nu maar ongeduldig wachten tot alles uitkomt. Dit wordt vervolg..

De letter van de week werd gezocht in de verschillende boekjes van Mexico. Dit deden de kleuters heel erg goed!
Namiddag was er een leuke schrijfdans van Stella. We konden de golven van de Mexicaanse zee nadoen met echt water, het was lachen geblazen . Daarna mochten ze de boot laten varen door eerst mooie golven te tekenen op het papier.

Dinsdag zijn we onze dag begonnen met de kinderraad. Hieruit was een leuk puntje gekomen. De kleuters mogen samen met de 1ste graad op maandag en op donderdag samen voetballen op het veld. Dit vonden ze natuurlijk super leuk.

Hiep Hiep Hoera, Febe en Tijmen zijn 6 jaar geworden. Een dikke proficiat voor allebei! 6 jaar dat is al een super leeftijd. We hebben voor hen gezongen, een kroon gemaakt en we hebben een lekkere traktatie gekregen!

Deze week stond er ook op het programma: een uitstap naar de winkel maken. We gingen donderdag heerlijke tortilla’s maken, dit is een typisch gerecht uit Mexico. Het is een soort pannenkoek met heerlijke gezonde groentjes ertussen. Hoe gezond het precies was heeft Amber bekeken op de voedingsdriehoek.
Ella Martens, Linde en Yaren wilden weten hoe we nu gaan winkelen. Na onze uitstap wisten ze daar een antwoord op. Dit hebben ze dan op papier gezet.
De namiddag ging snel voorbij. De kleuters amuseerde zich in het Mexicaans restaurant, ze lazen een leuk boekje in de boekenhoek, gingen plantjes zaaien, schilderde een poncho. Iedereen was zo super dat ze een pluim op de klaskip mochten steken.

We sloten de dag af met een leuke turnles. Het waren allemaal kleine spelletjes. Zo was er een spelletje met muziek, een nabootsingsspel voor een vliegtuig na te doen en tot slotte mochten we een pakje zijn zodat de andere kleuters ons konden openmaken. Dit vonden ze het leukste. Kijk maar mee naar de foto’s.

We kregen bezoek van 2 expertises in onze klas. De eerste was de mama van Luna, Anja. Zij was 1 maand op vakantie geweest in Mexico. Onze 2de expertise was Rolf, broer van Jelle van de 1ste graad. Hij was een jaar naar Mexico geweest.
Anja had voor ons Gucamole gemaakt. Dit is een typisch gerecht uit Mexico. Dit hebben we met maischips gegeten want dat doen ze zo ook in Mexico.
Anja had ook maskers, vlaggetjes en een kleine sombrero bij. We hebben hier veel over geleerd. Zoals: Mexico is een leuk land met lekker eten maar het kan soms in bepaalde delen onveilig zijn. Een verjaardag wordt er heel speciaal gevierd met een pinata, deze mogen de kinderen dan stuk slaan en nog leuker als je jarig bent krijg je geen cadeaus maar krijg je een grote taart waar je met je gezicht in geduwd wordt, heel erg grappig! De kinderen in Mexico gooien bijna niks weg. Ze maken nieuwe dingen van afval. Zo hadden ze van blikjes cola een nieuwe camera gemaakt. Leuk toch he!
Rolf wist ons te vertellen dat ze niet enkel de grote sombrero’s hebben in Mexico maar ook cowboyhoeden waren zeer populair. Dit hadden we gezien in een filmpje van Bassie En Adriaan.
Rolf wist ons ook te vertellen dat er ook stierengevechten zijn, dat Nieuwjaar wordt gevierd met zeer veel en mooi vuurwerk. Wat ook erg bekend was, was het boksen. Hij had ook een zeer mooie tempel bezocht waar feestjes werden gehouden. Kortom het was een heel mooi land waar het erg warm kon worden, zalig!

Iedereen had zin in de kookactiviteit. Mmm, ja hoor, kijk maar mee naar deze foto’s, het water loopt je al in de mond. We hebben samen met alle kleuters tortilla’s gemaakt. We mochten de wortels raspen, het ei pellen en pletten, de kruiden knippen, de saus mengen, de komkommer schillen en snijden. Iedereen had wel iets te doen. Naderhand hebben we deze lekker opgesmuld.

En wat ging deze week toch weer snel voorbij. Het was een leuke week in Mexico.
Vliegen jullie mee naar het volgende land: Schotland?

Adios Amigos,
Brenda