Projectuitstappen: ‘vliegveld en vismarkt’.

Vandaag zijn we letterlijk in het project gevlogen. We zijn met zijn allen naar het vliegveld in Zwartberg geweest. De kleuters hadden een onderzoeksvraag: ‘ Hoe ziet een vliegtuig er eigenlijk uit?’ De meneer van het vliegveld leerde ons veel nieuwe dingen bij. ‘Een vliegtuig heeft een nummerplaat, het wordt getankt door benzine van de auto, heeft de motor vooraan in het vliegtuig zitten, in sommige vliegtuigen kan je met 1 persoon zitten en anderen dan weer met 4 personen.’ We hebben ook in het vliegtuig mogen zitten. Dit was de max!
We weten hoe we het vliegtuig moeten starten, hoe we het stuur moeten bedienen en dat we heel goed links en rechts moeten kennen als we piloot willen worden. Dit is heel belangrijk voor in de lucht. Kijk maar een mee naar de filmpjes. Heerlijk om jullie kapoenen zo te zien genieten! Het was een super leuke uitstap. Je zag alle kinderen genieten. Het was een geweldig moment! 4 en 5 juli is er een luchtshow in Zwartberg aan het vliegveld. Jullie zijn van harte welkom om te gaan. Zie maar naar de affiche. We hadden deze dag ook 3 verjaardagen! Proficiat aan onze 3 kapoenen: Rik, Charlotte en Ella Martens. Het waren lekkere traktaties.

Deze diashow vereist JavaScript.Bezoek vismarkt, vandaag zijn we onze dag begonnen met een bezoek aan de vismarkt. Wat onmiddellijk opviel was de heerlijke visgeur. Heerlijk toch.
De mevrouw van de vismarkt legde ons verschillende dingen uit. We hadden onze onderzoeksvragen goed voorbereid. Dit waren de onderzoeksvragen: ‘Hoeveel soorten vis zijn er? Hoe neem je de vis in de zee? Hoe kan je vis klaarmaken? Hoe maak je vis proper? Zijn er vissen met ogen open als ze dood gaan? Worden de ogen er uitgehaald? Hoe proeft vis?’ Dit was een hele boterham. We hebben op alles een antwoord gekregen. We hebben ‘kibbeling’ mogen proeven. Dit viel bij iedereen in de smaak. Hmm, ik krijg het water nog in mijn mond.
Dit hebben we naderhand op de onderzoeksfiche gezet. Kijk maar mee. Tijdens ons bezoek, hebben we ook inkopen gedaan. Zo kwamen we erachter dat we geld nodig hebben om eten te kopen. Dit geld verdien je door te gaan werken en te sparen. We kochten heerlijke visfrieten, haring in zure room en zalmsalade. Deze ingrediënten hebben we opgediend tijdens ons open klasdag. We hebben een eigen marktje opgestart. Zo konden ouders heerlijke genieten van de heerlijke vis, kijken hoe je vis verkoopt in de viswinkel, hoe je vis klaarmaakt op de grill en waar Portugal ligt op de wereldbol. Zo hebben we Portugal leuk kunnen afsluiten en vliegen we maandag naar een nieuw land. Ik ben benieuwd. Vliegen jullie weer mee?