week 34

20/04/’15

In de ochtend was het praatronde en toen mochten we vertellen wat we in de paasvakantie gedaan hadden.

Zoals: Yiri was naar Zweden geweest, en hij heeft meegedaan aan een skiwedstrijd en hij heeft goud gewonnen. Daarna kregen wij nieuwen  plaatsen, en daarna kregen het 4de les en het 3de contractwerk. We kregen erna speeltijd. Daarna waren de rollen omgekeerd want het 4de leerjaar kreeg contract werk en het 3de les. Toen was het boterhammentijd en we hadden buiten gegeten. Na de speeltijd gingen we nog even les of contractwerk doen, en daarna moesten we de agenda in de boekentas stoppen.

En daarna was het nog heel even duowerk. Na de speeltijd was het weer duowerk en daarna de taken. Als de taken gedaan zijn is het afsluitronde en leest Nele voor uit het boek.

21/04/15

Vandaag is het dinsdag, we hadden geen praatronde omdat we naar de bib gingen. We hebben fijne boeken gekozen en daarna zijn we terug gewandeld naar school. Toen heeft Nele aan het 4de les gegeven over cijferen met kommagetallen, ondertussen had het 3de contractwerk.

Toen was het speeltijd en daarna had het 4de  hetzelfde en had het 3de  contractwerk. Daarna was het boterhammentijd. Na de speeltijd deden we een spellingkwis buiten. We moesten met onze groep zoveel mogelijk woorden met ou/au en ei/ij  zoeken. Na de turnles gingen we kijken welke juist waren en wie gewonnen had. En we hebben op het turnen geleerd hoe we moesten klimmen en zo. Toen we terug waren van het turnen, mochten we duowerk doen en toen was het afsluitronde. Daarna was de school uit.

22/04/’15

Het was vanochtend leesatelier, en de kinderen die uit de avi’s zijn die moesten bij de kleinste kleuters gaan lezen. Daarna kregen het 4de en het 3de les van spelling. Toen was het speeltijd, en na de speeltijd kregen  het 4de en het 3de contractwerk, en het contract moest af zijn op woensdag.Daarna was het duowerk en daarna afsluitronde.

23/04/’15

Vandaag is het donderdag en we begonnen meteen met het contract te verbeteren, dat was heel de tijd voor de speeltijd. Na de speeltijd was het godsdienst, zedenleer en Islam. Na het turnen was het actuaronde. We deden dit buiten omdat het mooi weer was. Dit was leuk.

24/04/’15

Voormiddag was er eerst de duoronde. Alle groepjes stelden aan elkaar voor wat we deden. Daarna vertrokken we naar de parkloop. We moesten per twee een taak doen onderweg. Welke soorten woningen dat we tegenkwamen, welke handelszaken, openbare plaatsen, nutsvoorzieningen, bijzonderheden. Toen gingen we lopen. Iedereen heeft heel hard zijn best gedaan. Toen we terug op school waren, aten we buiten. Namiddag schreven we in ons onderzoeksboek wat we op tocht allemaal gevonden hadden en we kleefden de foto’s er bij. We onderzochten ook welke gebieden er bestaan (woongebied, recreatiegebied, industriegebied, natuurgebied,…) en we gingen verder op de soorten dieren. Zo leerden we het verschil tussen reptielen en amfibieën. Het was al snel tijd voor de openklas. Er was wel niet zo veel volk. We stelden voor wat we vandaag geleerd hadden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Journalisten en fotograaf

Mattijs en Myrthe