week 29

 

De eerste lentezon! Tijd voor een picknick en een sportles buiten. zalig!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vorige week stond grotendeels in teken van de gedeeltelijke zonsverduistering. We gingen donderdag naar het Europlanetarium in Genk. Eerst bereidden we per twee onze vragen voor en nadien vertrokken we. Het werd een heel leerrijk bezoek. Nadien maakten we in onze klas nog eigen brilletjes om naar de eclips te kijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vrijdag was het dan zo ver! We gingen de hele dag buiten werken en keken uit naar de zonsverduistering. Maar wat bleek? Bewolkt weer en geen zon… Totdat….het net tijd was om het hoogtepunt ervan te zien! Tijdens de speeltijd ging de wolk even aan de kant en iedereen was razendenthousiast!

We werkten die dag in groep enkele opdrachten uit, maakten het zonnestelsel na, maakten een klaskrant,  we filosofeerden rond het klimaat en de opwarming van de aarde,…. een drukke maar boeiende dag midden in de natuur!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

En al die gezonde buitenlucht…. we begonnen er een beetje gek door te doen!

DSCN1419 - kopie