Week 26 – 29 bij Brenda!

Hoi allemaal,

We zijn al heel goed gestart met ons project: ‘Het Boekenliefje’.
Zo hebben we al leuke activiteiten gedaan zoals, een waarneming van verschillende boeken, poppenspel van het verhaal, een boeken/letter wiel maken voor in de boekenhoek, … We hebben ook onze boekenhoek vernieuwd met leuke en gezellige spulletjes.
Ook onze schrijfhoek voor brieven is best populair. Er staan namelijk brievenbussen in de klas en iedereen wil graag een brief, tekening, postkaartje, … sturen naar elkaar.

Maandag zijn we eerst leuk gaan zwemmen. Het was een succes!
Iedereen had er heel veel plezier in, je zag de kleuters heel hard genieten. We hebben met de bal gespeeld, gesprongen in het water en van de leuke glijbaan gegleden.
Namiddag hebben we een schrijfdanstekening gemaakt rond het boekenliefje met allerlei krulletjes, golfjes, streepjes, … Deze worden dan ingekleurd, en vervolgens maakt de er juf een mooi boekje van. Dit boek leggen we in onze boekenhoek.

Dinsdag zijn we de dag begonnen met het maken van een afsprakenblad voor in onze boekenhoek. Want eerst moeten er afspraken gemaakt worden voor we de boekenhoek open ging. We hebben dit samen besproken en opgeschreven. We mogen dus niet boeken scheuren, boeken op de grond leggen, boeken verstoppen en zeker geen boeken stuk maken. Het was snel duidelijk voor de kleuters dus mochten ze snel de boekenhoek openen. Er was erg veel te doen in de boekenhoek. We mogen in de boekjes kijken, op de leuke zitzak zitten, de letter B zoeken, prentjes in de boekjes zoeken, met gekke brillen in de boeken kijken, folders bekijken, …

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor onze waarneming was er een leuke schatkist die vol zat met allemaal verschillende boeken. Hierover hebben we leuke dingen ontdekt zoals: niet alle boekjes zijne even groot, we leerden dat een boek een rug heeft, dat op de kaft de auteur en illustrator staat. Dinsdag ging snel voorbij en woensdag stond al voor de deur.

Woensdag hebben we met de kinderen van de tweede graad een verhaal geschreven. Hier volgt het verhaal nog van (het is nog volop bezig).
De boekenhoek werd door de week al stevig aangevuld. We kregen mooie gordijnen, leuke boekjes en zelfgemaakt lampionnen gemaakt door Ella. Heel erg mooi!! De kleuters wilden super graag zo’n lampion maken, dus Ella moest aan de slag voor een stappenplan.

Deze diashow vereist JavaScript.

We misten nog een aantal dingen in de boekenhoek. We zijn daarom aan de slag gegaan. We hebben een letterwiel gemaakt. De kleuters moesten verschillende letters versieren, dan stof knippen en deze vastknopen aan het fietsenwiel. Dit was een hele klus maar het is heel erg mooi geworden.
Namiddag hebben we een toneeltje gespeeld in de klas. We hebben het boekje nagespeeld. Ja hoor, het was een leuk optreden! De kleuters hebben er enorm van genoten. Dit zien jullie duidelijk op de foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onze actuareporters Rik en Anna doen dat goed. Tijdens onze nieuwsuitzending kwam het slecht nieuws dat K3 ging stoppen aan bod. We hebben dan ook meteen de tv opgezet en een interview gekeken waar de meisjes het vertelden. Iedereen was toch geschrokken.

Vrijdag zijn we de dag leuk begonnen met een boekenronde. Iedereen mocht zijn/ haar lievelingsboek meebrengen naar de klas. Hier kwamen verschillende boeken zoals: een sprookjesboek, een knutselboek, een leerboek over kastelen en elfjes,… uit.
Hierna mochten we leuk gaan turnen met kranten. We experimenteerde met de kranten. Wat kan je allemaal met zo’n krant doen? We maakte propjes, hoedjes van papier, erover springen, … Na het experimenteren was het tijd voor een leuk spelletje. Er was een krantenman en die was zijn kranten verloren. De andere kleuters moesten de kranten afgeven als ze getikt werden door de krantenman. Wie raakte zijn krant niet kwijt? Kijk maar eens naar de foto’s.

Namiddag hadden we forum. We hadden samen een rijmmachine gemaakt en deze werkte echt hoor!
We hadden Lennert in de rijmmachine gestopt en de ouders, juffen en kinderen op het forum hadden niets door. Een leuke afsluiter van de week.

Tot schrijfs,
Brenda