Nieuws van Brenda: week 27

Wow, wat vliegt de tijd als je je amuseert, en dat hebben wij duidelijk gedaan de voorbije week.

We zijn de week begonnen met een leuke schrijfdans in kleine groepjes. Schrijven in verf, spelen met ‘magisch’ (kinetisch) zand en groot schrijven op behangpapier. Het was allemaal een leuke beleving. We hebben de dag afgesloten met de muziekkoffer. Er zaten leuke muziekinstrumenten in. De kleuters experimenteerden met de soorten geluiden en het gebruik van het muziekinstrument. Als afsluiting hebben we buiten op de speelplaats een muziekstoet gehouden. De kleuters genoten ervan!

Deze diashow vereist JavaScript.


De kokosnoten waren voor sommigen het item in de muziekkoffer. Zo kwam de vraag: waar komen de kokosnoten vandaan? Wat zit er eigenlijk in? Hoe krijg je die stuk?
Dus hebben we woensdag een waarneming gedaan rond kokosnoten. De kinderen mogen voelen aan de rand, die was namelijk harig. Ze konden de kokosnoot rollen en gooien maar hij was heel erg zwaar. Kokosnoten groeien in warme landen, zo hadden we geleerd. En het belangrijkste: we krijgen de kokosnoot open door op verschillende manieren te proberen. Bijvoorbeeld: gooien op tafel, aan 2 helften trekken, met een schaar, met een schroevendraaier. Tenslotte kwamen we met een hamer af. Ja hoor, we krijgen hem open!

Deze diashow vereist JavaScript.


We hebben samen geproefd van het vruchtvlees en van het kokoswater. Hmm… dit was heel erg lekker!! Maar we hadden veel vruchtvlees over dus hebben we donderdag lekkere cakejes gebakken.
Ook was donderdag de wortelsoep van Lennert aan de beurt. Hij wou deze maken. We hebben samen een stappenplan gemaakt. Zo konden we kijken welke ingrediënten we nodig hadden en welke stappen we zeker moesten doen. Het was heerlijke wortelsoep!

Deze diashow vereist JavaScript.


We hebben dankzij de actua van Tijmen bepaalde dingen over de Panda bijgeleerd. Ze worden namelijk met de dood bedreigd en zitten in een reservaat. Dit omdat de jagers dan niet aan de panda of aan de bamboe takken/bomen kunnen komen. Zo kunnen de panda’s verder leven.


We hebben deze leuke week afgesloten met een super toffe sportdag! We zijn naar de binnenspeeltuin ‘ alles kids’ geweest. Wow, wat was het daar groot. We waren als enigste klas aanwezig. Dus we hadden de speeltuin voor onze 2 klassen, de jongste en oudste kleuters, alleen! Een zalig gevoel voor de kleuters. We hebben gespeeld, gerold, gegleden, gedanst en lekker gegeten.
Iedereen was doodop maar je zag de kinderen nog stralen. Dit was zeker een leuke afsluiter voor deze toffe week.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ik kijk uit naar volgende week.
Tot schrijfs
Brenda