Waar zijn de oudste kleuters allemaal mee bezig geweest??????

De kleuters moesten over de bank, onder de tafel, tussen de stoel sluipen om het sluipparcours op het Indianenland tot een goed einde te brengen. Superknap, elke kleuter is bekroond geweest tot een echte Indiaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Door het artikel tijdens onze actuaronde, hebben we even stil gestaan bij onze tanden. In het artikel stond dat de tanden van de kleuters snel rot werden. Hoe komt dat? Tijd voor een onderzoekje. Aan de hand van de voedingsdriehoek zijn Ecrin, Lucie en Zavina op zoek gegaan naar wat slecht /goed is voor onze tanden.  Tijmen wilde ook graag weten ‘Waarom onze tanden uitvallen?’ Nora is ons even komen helpen, want zij had dezelfde vraag gesteld in haar klas.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onze Lennert was woensdag onze weerman van de klas. Hij heeft ons iets heel leuk geleerd met zijn Ipad. Hij kan het weer volgen van alle landen (regenkans, middag/ avond zon, …)  Zo kwamen we te weten dat het weer niet overal hetzelfde is,  als het dag bij ons is, is het ergens nacht en dat de zon niet altijd op dezelfde plaats staat.. Hoe zou dat komen? Dat gingen ze de volgende dag  verder onderzoeken aan de hand van een super leuke app van de Ipad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ze drukten de mooiste aluminiumfolie-druk uit de drukpers..
Ella O. was een goede tekenjuf. Ze zorgde ervoor dat de kleuters Mickey en Minie Mouse zo goed mogelijk na tekenden. Ze had dan ook les gehad in het echte ‘Disneyland’.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onze oudste kleuters zijn op dit moment erg in de ban van alles wat te maken heeft met boeken, letters, brieven, …
De interesse werd alleen maar groter door het bezoek aan onze bib, onze eigen brievenbussen, de weekletter, …

Deze diashow vereist JavaScript.

Het is duidelijk dat het nog altijd leeft,  want in onze klas  is het project ‘Het boekenliefje’ van start gegaan.
WORDT VERVOLGD DUS 😀