week 21

Deze week hadden we het over gezonde voeding. In de praatronde bracht Mona havermout mee en Nathalie havermoutpap en koekjes. Kobe had een voedingsdriehoek bij en kon ons heel goed vertellen waarom dit belangrijk was.

Lena had een boek bij met recepten, Jelle en Nora een boek over  smoothies. Julie had nog een strip bij over gezonde voeding. Voldoende om over na te denken. Samen besloten we om de havermoutkoekjes eens zelf te maken in de klas.

Donderdag deden Anna en Hasse hun actua. Anna vertelde over de leeuwen van in het natuurhulpcentrum die terug naar Afrika mochten en Hasse vertelde over de bosbranden.

2015-01-22 09.03.402015-01-22 09.03.25

Vrijdagochtend had Noa een boek bij over een groentetuin. Een voorleesverhaal. Noa vond het een leuk idee om zelf voor te lezen met andere kinderen. Wat ging dit goed, zeker voor herhaling vatbaar!

2015-01-23 08.59.49

Daarna gingen we dan koekjes bakken en schaatsen. Dankzij de koekjes hadden we nog meer energie om te schaatsen. Vele kindjes vonden  ze echt lekker EN ze zijn super gezond. Kijk maar mee naar het recept:

Ingrediënten:

-1 banaan, 75 gram havermout, 1 eiwit, 75 ml melk, handje walnoten, theelepel bakpoeder, theelepel speculaas kruiden, snuifje zout

Recept:

– verwarm de oven voor op 180°C. Prak de banaan fijn met een vork. Hak de walnoten in stukjes. Meng in één keer al de ingrediënten er doorheen. Vet de vormpjes in en vul ze met het mengsel. Plaats het nu 20 minuten in de oven. Laten afkoelen en klaar.

Na het eten van de lekkere energierijke koekjes gingen we schaatsen en dat was leuk! Kijk maar even mee…